Geleidingssystemen

Om voor iedere gevel en inbouwsituatie een kwaliteitsoplossing te kunnen bieden, hanteren wij een universeel geleidingssysteem (G200) en twee geleidingssystemen (G100 en R60) voor speciale situaties.

Universeel geleidingssysteem (G200):
Al onze geleidingsystemen en garagedeuren zijn dusdanig geconstrueerd, dat de garagedeur rechtstandig omhoog en naar beneden rolt. De garagedeur komt tijdens het openen en sluiten niet naar voren, in tegenstelling tot een kanteldeur. Hierdoor kunt u de ruimte voor en achter de garagedeur altijd optimaal benutten. Voor de G200 is een vrije bovenruimte van 200 mm nodig. Bij alle geleidingssystemen maken wij uitsluitend gebruik van verzinkte torsieveren die zich bij de G200 direct boven de garagedeur bevinden.

Garagedeur G200
 

Bij minimale inbouwhoogte (G100):
Beschikt u over een beperkte inbouwhoogte voor de inbouw van uw nieuwe garagedeur? Dan hoeft dit geen probleem te zijn. Het G100-geleidingssysteem heeft slechts een vrije bovenruimte van 100 mm boven de gevelopening nodig. De torsieveren bevinden zich bij de G100 aan het eind van de horizontale rails. Evenals bij de G200 en de R60 is het geleidingssysteem uiterst stabiel ontworpen waardoor wij een lange levensduur kunnen garanderen.

Garagedeur G100

Vervanging van oude kanteldeuren (R60):
Het R60-geleidingssysteem is bij uitstek geschikt voor de vervanging van een oude, ongeïsoleerde kanteldeur in uw garage. Het systeem is dusdanig ontwikkeld dat bij de inbouw van uw nieuwe garagedeur praktisch geen bouwkundige aanpassingen hoeven te worden gedaan. Bij de R60 is slechts 60 mm vrije bovenruimte nodig. De R60 wordt uitsluitend met motor geleverd.


Garagedeur R60

Benodigde vrije bovenruimte:
Hieronder vindt u een schematisch overzicht van de benodigde vrije bovenruimte. Met deze gegevens bij de hand, kunt u snel zien welke van de drie geleidingssystemen in uw garage past. Bij een vrije bovenruimte van 200 mm of meer adviseren wij altijd het G200 geleidingssysteem. Er is altijd 85 mm zijruimte nodig.

Garagedeur bovenruimte  

U kunt nu direct naar onze online showroom gaan of de prijs van een nieuwe garagedeur berekenen.